­

FAQ

Preguntes més freqüents

envio aduanasConsisteix en la tramitació duanera per a l’exportació i importació de mercaderies per part d’un agent de duanes. Tramita el DUA, (document únic administratiu) perquè la Duana del port d’origen de la seva aprovació a l’exportació de la mercaderia objecte de la mateixa. Canals de la Duana:
Canal Verd: La Duana dóna la seva conformitat a l’exportació de la mercaderia.
Canal Taronja: La Duana sol·licita la inspecció documental de la mercaderia per a la seva comprovació.
Canal Vermell: Es dóna en el cas que la Duana requereixi veure la mercaderia i inspeccionar-la.

 

peso tasableEl pes tasable és un concepte que varia depenent de la modalitat de servei de transport internacional que oferim els transitaris. A excepció del contenidor complet o FCL, el transitari generalment necessitarà calcular el pes volumètric i després el pes tasable.
Pes volumètric: És l’equivalència en quilograms del volum que ocupa la mercaderia. Cada tipus de transport té la seva pròpia equivalència i generalment s’apliquen les següents:
· Agrupatge marítim (LCL) – Pes volumètric (kg) = volum (m3) x 1.000 – 1 m3 = 1 Ton
· Transport aeri – Pes volumètrica (kg) = volum (m3) x 167 – 1 m3 = 167 kg
· Transport terrestre (LTL) – Pes volumètric (kg) = volum (m3) x 333
El Pes tasable o facturable, es calcula com el major nombre entre el pes brut i el pes volumètric.

Per utilitzar els nostres serveis per al despatx de duanes, primer ens ha d’autoritzar per ser el seu agent de duanes i facilitar-nos la informació bàsica sobre la seva empresa (Autorització de despatx de duanes).
En segon lloc, vostè haurà de proporcionar-nos els documents d’embarcament i / o alguna informació sobre el seu enviament. Els documents bàsics necessaris són:
Factura comercial del venedor
Packing List
En el cas de la importació còpia de l’AWB (els enviaments de càrrega aèria) o el BL (enviaments de càrrega marítima).
En alguns casos és possible que sigui necessari originals o altre tipus de documentació depenent del tipus de mercaderia, enviament o destinació.

despacho de aduanas

Reservar per a una exportació de mercaderies és fàcil. Només ha d’enviar un mail2 depenent de la via que vulgui utilitzar. Els mails són:
Via Aèria: gsm-air@gsmsa.es
Via Marítima: gsm-maritimo@gsmsa.es
Via Terrestre: gsm@gsmsa.es
Tanks: 3
En els casos d’agrupatge marítim o enviaments aeris, les dades necessàries són:
Origen / Destinació
Nombre d’embalums
pes Brut
dimensions
Data prevista de càrrega
Tipus de mercaderia
En els casos de contenidor complet o Isotank, les dades necessàries són:
Origen / Destinació
Tipus de contenidor
Data prevista de càrrega
Tipus de mercaderia
El personal de GSM li enviarà un mail amb les dades de la reserva abans de l’enviament.

envio de exportacion

Bill of Lading sampleCarta de port per al transport de mercaderies via marítima.

AWB Air way bill sampleCarta de port per al transport de mercaderies via aèria.

Carta de porte CMRCarta de port per al transport de mercaderies per carretera.

ADRÉs un acord europeu relatiu al transport de mercaderies perilloses per carretera. Conté disposicions especials sobre embalatge, identificació de mercaderies perilloses i seguretat.

IMOTransport de mercaderies perilloses via marítima. Conté disposicions especials sobre l’embalatge i la identificació de les mercaderies perilloses.

D.G.R.Transport de mercaderies perilloses via aèria. Conté disposicions especials sobre l’embalatge i la identificació de les mercaderies perilloses, sempre sota la normativa IATA.

Acrònim de l’anglès International Commercial Terms, ‘termes internacionals de comerç’) són termes, de tres lletres cadascun, que reflecteixen les normes d’acceptació voluntària per les dues parts (compradora i venedora), sobre les condicions de lliurament de les mercaderies i / o productes. S’usen per aclarir els costos de les transaccions comercials internacionals, delimitant les responsabilitats entre el comprador i el venedor, i reflecteixen la pràctica actual en el transport internacional de mercaderies.

Incoterms

partida arancelariaConsisteix en la descripció detallada d’un producte amb l’objecte de fer més fàcil la identificació i processament duaner. Un cop classificada la mercaderia amb la seva respectiva partida aranzelària podem determinar l’IVA i / o aranzels que li són aplicables.